În sat. Văleni, raionul Cahul, au fost pictate trecerile de pietoni cu îndemnuri de a participa la vot


În parteneriat cu administrația publică locală și S.A. Drumuri Cahul, vopseaua pe trecerea de pietoni a fost împrospătată, iar cu ajutorul trafaletului și vopselelor spray - au fost scrise mesajele: ,,Urme spre urnă” și ,,Votul TĂU contează”.

"Participarea la inițiativa comunitară de a picta două zebre cu mesaje care îndeamnă la vot a fost o experiență transformatoare pentru mine. Am înțeles mai bine cât de esențial este să ne exprimăm opinia și să ne facem auziți prin vot. Valorile europene ca democrația și implicarea civică au devenit mai clare și mai relevante pentru noi. Sper că acest proiect va inspira și alți tineri să-și exercite dreptul de vot și să contribuie activ la modelarea viitorului nostru comun", ne spune Lidia Zgherea, o tânără activistă de 19 ani.

"Activitatea de pictare a zebrelor cu mesaje de îndemn de amerge la urne/vot a fost o oportunitate extraordinară de a promova implicarea tinerilor în procesele democratice. Am învățat că votul este un drept și o responsabilitate. Această activitate ne-a permis să împărtășim valorile europene de solidaritate și participare activă cu întreaga comunitate", ne spune Mariana Balușca, lider al grupului de inițiativă locală Văleni, 34 ani.

Siguranța participanților a fost asigurată de partenerii din teritoriu.

Activitățile comunitare sunt desfășurate în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”, realizat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC. Implementarea acestui proiect este posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul USAID Moldova.

#suntPROEUvalori

#CDECpromoveazavalori