Tinerii din raionul Leova învăță despre valorile europene


Tinerii au explorat teme precum drepturile fundamentale, participarea la vot, importanța integrării și sustenabilitatea, fenomenul dezinformării - subiecte care i-au familiarizat i-au inspirat să devină cetățeni activi și informați. Subiectele au fost moderate de tinerii care au participat la Hackathonul "Sunt ProEU valori!"

Agenda primei părți a taberei a inclus:

  • Discuții despre valorile europene, moderate de Paula Pușnei, voluntara a Centrul de Tineret Leova.
  • Despre importanta participării la vot a vorbit Roxana Ceoric, președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Leova.
  • Sesiune de informare în tinerii au identificat informații utile despre necesitatea integrării europene a Moldovei, unde au dezbătut și venit cu argumente PRO sau CONTRA.
  • Sesiunea privind lupta cu dezinformarea, identificarea știrilor false, riscurile dezinformării și a manipulării.

A doua parte a taberei de weekend va avea loc în loc. Iargara, raionul Leova, cu alți tineri invitați.

"Părinții mei lucrează de mulți ani în Europa și de fiecară dată îmi spun cât de important este să vină și la noi Europa, pentru că în Europa drepturile sunt respectate, cultura diversificată și economic e mult mai bine. Din acest motiv cred că sunt binevenite aceste activități, pentru a aduce la cunoștință și pentru alți tineri despre valorile Europene", ne spune Alina, tânără participantă, 19 ani.

Ne mândrim cu angajamentul și deschiderea tinerilor în a înțelege și aprecia valorile europene, ceea ce nu face decât să întărească legăturile noastre cu Europa și să ne ajute să construim o societate mai inclusivă și mai prosperă. Urmează tabere de weekend în mai multe raioane din sudul țării.

Activitate este desfășurată în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”, realizat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC. Implementarea acestui proiect este posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul USAID Moldova
#suntPROEUvalori
#CDECpromoveazavalori