Centrul și echipa

Centrul

A.O. “Centrul pentru Dezvoltare Educațională”

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională este o organizație non-profit, constituită în anul 2017, cu scopul de a contribui la dezvoltarea educațională a comunității din regiuni și a educației civice a cetățenilor. Misiunea Centrului este de a contribui la informarea, educarea și dezvoltarea capacităților tinerilor de a se implica activ în comunitate, în procesul de luare a deciziilor, dezvolta spiritul civic, promova dezvoltarea educațională și voluntariatul.

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională lansează un apel pentru înscrierea la un curs de instruire pentru toți tinerii/-ele alegători/-oare din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani, care doresc să fie inițiați în domeniul alegerilor, să conștientizeze importanța dreptului la vot și să-și dezvolte conştiinţa civică și cultura electorală.

Sesiunile de informare sunt concepute cu scopul de a familiariza tinerii alegători cu procesul electoral și procedura de votare în cadrul alegerilor prezidențiale, care urmează să se desfășoare în toamna acestui an. În cadrul sesiunilor, vor fi abordate și discutate cauzele ratei scăzute de participare a tinerilor la vot, motivele neîncrederii în procesul electoral și încurajarea tinerilor să meargă la vot.

Sesiunile de informare se organizează pentru a sensibiliza tinerii/-ele alegători/-oare cu privire la importanța implicării în exercițiul electoral în cadrul alegerilor prezidențiale, stimularea acestora pentru a fi mai activi în ziua scrutinului, dar și pentru a crește gradul de conștientizare și informare a tinerilor/-elor votanți/-te din Moldova în domeniul alegerilor.

Instruirea va avea loc în mediul online. Durata unei sesiuni de instruire este de 2 ore academice (1h 30 min.). În luna septembrie 2020, vor fi multiplicate și desfășurate 24 de sesiuni informative. Graficul este unul flexibil și puteți alege ziua și ora când sunteți disponibili să participați la una dintre sesiuni. Agenda va fi expediată pe email celor care se înregistrează și vor să participe la curs.

Echipa

Proiectul “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot” își propune să contribuie la dezvoltarea culturii și educației electorale a tnerilor alegători, amplificarea activismul civic și promovarea importanței exercitării dreptului la vot în rândul tinerilor, inclusiv să încurajeze implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor prin participarea la vot și creșterea gradului de încredere în autoritățile responsabile de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Suplimentar, în cadrul proiectului vor mai fi elaborate și distribuite, la nivel național, următoarele produse: un spot video, o broșură informativă dedicată tinerilor votanți și o platformă dedicată tinerilor alegători cu informații utile și schimb de impresii.

Noi în presă