Noutăți

A.O. “Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională

A.O. “Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională” a demarat activitățile proiectului “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”.

Proiectul și-a demarat activitățile cu sesiuni de informare pentru tinerii alegători, în format online, pentru 24 de regiuni ale țării. Aceste sesiuni se desfășoară cu scopul de a contribui la creșterea culturii electorale și a gradului de informare a tinerilor votanți despre procesul electoral și prezentarea simplificată a procedurii de vot, inclusiv încurajarea tinerilor să-și exercite dreptul constituțional – cel de a vota. Discuțiile online se vor desfășura în perioada pre-electorală și vor sensibiliza tinerii alegători cu privire la importanța implicării în exercițiul electoral în cadrul alegerilor prezidențiale și stimularea acestora să fie activi în ziua scrutinului.

În acest context, Vă rugăm să ne ajutați în diseminarea informației despre proiect în rândul organizațiilor de tineret, oportunitatea orgănizării acestor sesiuni în raioanele unde aveți parteneri locali și datele de contact a organizațiilor teritoriale pentru a putea de comun planifica sesiuni individuale pentru/cu tinerii din regiuni.

Proiectul “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot” își propune să contribuie la dezvoltarea culturii și educației electorale a tnerilor alegători, amplificarea activismul civic și promovarea importanței exercitării dreptului la vot în rândul tinerilor, inclusiv să încurajeze implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor prin participarea la vot și creșterea gradului de încredere în autoritățile responsabile de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Suplimentar, în cadrul proiectului vor mai fi elaborate și distribuite, la nivel național, următoarele produse: un spot video, o broșură informativă dedicată tinerilor votanți și o platformă dedicată tinerilor alegători cu informații utile și schimb de impresii.

Pentru detalii și informații suplimentare, puteți contacta asistenta de proiect, Nina Cojocaru, la adresa de email cojocaru.n99@gmail.com sau la adresa de email a organizației contact.centruldeinstruire@yahoo.com

Postări relevante