Proiecte

Proiecte

Proiectul și-a demarat activitățile cu sesiuni de informare pentru tinerii alegători, în format online, pentru 24 de regiuni ale țării. Aceste sesiuni se desfășoară cu scopul de a contribui la creșterea culturii electorale și a gradului de informare a tinerilor votanți despre procesul electoral și prezentarea simplificată a procedurii de vot, inclusiv încurajarea tinerilor să-și exercite dreptul constituțional – cel de a vota. Discuțiile online se vor desfășura în perioada pre-electorală și vor sensibiliza tinerii alegători cu privire la importanța implicării în exercițiul electoral în cadrul alegerilor prezidențiale și stimularea acestora să fie activi în ziua scrutinului.

Proiectul “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot” își propune să contribuie la dezvoltarea culturii și educației electorale a tnerilor alegători, amplificarea activismul civic și promovarea importanței exercitării dreptului la vot în rândul tinerilor, inclusiv să încurajeze implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor prin participarea la vot și creșterea gradului de încredere în autoritățile responsabile de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Acest proiect face parte din cadrul proiectului “Get out the vote – Informing young voters about the electoral process and procedures”, finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile care vor apărea în cadrul sesiunilor aparțin Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.