Raportul asupra activităţii desfăşurate de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) în anul 2023


Dragi prieteni ai CDEC,

în anul 2023, ne-am desfăcut aripile și am pășit în noi domenii, am învățat lucruri noi și le-am testat în practică. Echipa CDEC a dezvoltat și implementat programe și proiecte de actualitate pentru beneficiarii noștri principali, tineri și tinere din diverse raioane, în număr cât mai mare de la an la an. Proiectele noastre s-au extins în domenii ca anticorupția, procesul decizional, cetățenia activă, promovarea bunăstării și a mediului non-violent pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, practicarea sportului, etc.

Prin metode interactive, am familiarizat tinerii și tinerele cu noi cunoștințe și abilități la subiectul sporirii intoleranței la fenomenul corupției, implicarea în procesul decizional local, încurajarea dialogului cu administrația locală și promovarea drepturilor fundamentale ale tinerilor, fapt pentru care am primit apreciere publică atât de la beneciarii noștri, cât și instituții publice.

Am căutat să identificăm necesitățile reale și blocajele cu care se confruntă tinerii în comunitatea locală, să adaptăm programele de instruire consultându-i înainte de a fi elaborate, să organizăm campanii de advocacy pentru ca tinerii să-și facă vocea auzită și să îi implicăm în discuții cu reprezentanții administrației locale pentru ca ÎMPREUNĂ să găsească soluții. Ne-am concentrat asupra tinerilor și locuitorilor din regiuni ca motor al schimbării la nivel local. 

În 2024, abordarea CDEC va rămâne aceeași: vom lucra în parteneriat strâns și egal cu tinerii, instituții de învățământ, partenerii noștri din fiecare raion și reprezentanți ai administrației publice locale. Rămânem la fel de transparenți, deschiși pentru colaborare cu orice persoană interesată și ne vom asigura că inițiativele noastre sunt vizibile și exemple demne de preluat.

Dezvoltarea capacității instituționale prin elaborarea primului plan strategic, a planului de comunicare și plasarea primelor programe de instruire pe online - vor ajuta echipa CDEC să dinamizeze și optimizeze activitățile și să evidențieze scopurile și obiectivele organizației. Vom depune efort să fim mai activi, pentru ca Dvs. să fiți curioși să ne căutați aici: www.centruleducational.md sau pe https://www.facebook.com/CDECMoldova sau contacta aici: info.aocdec@gmail.com

Raportul de activitate integral poate fi consultat la link-ul: https://drive.google.com/file/d/1jfjf1NYoK8LrhcqKFDb4jaBzY5943R4j/view?usp=sharing